Bilgisayar ısınma sorunu nereden kaynaklanır?

Bilgisayar ısınma sorunu pek çok sebepten kaynaklanabiliyor. Bu sorununun nedeni ve çözümünü konumuzda bulabilirsiniz.

Bilgisayarlar, teknolojinin en büyük nimetlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. İnsanların hayatını kolaylaştıran bu cihazlarda oyun oynamak, video izlemek, iş yapmak, üretkenliği geliştirmek, makine öğreniminden yararlanmak veya yapay zeka kullanmak mümkün olmakta. Çok geniş çaplı seçenek sunan bilgisayarlar, günümüzde neredeyse her alanda kullanılıyor.
Bu cihazlar bazen çeşitli sorunlar çıkarabiliyor. Bu durumda yapılması gereken doğru hamleyi uygulamak olacak. Öncelikle bilgisayarın sorununun kaynağına inmek için detaylı bir araştırma yapılması gerekir. Sonrasında tespit edilen soruna göre çözüm uygulanır.

Bilgisayar ısınma sorunu neden olur?

Bilgisayar ısınma sorunları çeşitlilik göstermektedir. Bunun pek çok sebebi bulunabilir. Öncelikli olarak her sorun için farklı çözüm yöntemleri uygulanmaktadır. Eğer ki bilgisayar ısınıyor ise hangi donanımın ısındığının tespit edilmesi önemli bir yer kaplıyor.

Bunun için donanım sıcaklıklarını gösteren bir yazılım çalıştırmak gerekir. Yazılımın güvenilir ve popüler olmasına da önem gösterilmesi gerekiyor. Hangi donanımın sıcaklığının arttığı tespit edildikten sonra buna göre işlem yapılmalıdır.

Bilgisayarlarda genellikle işlemci veya ekran kartı daha çok ısınmaktadır. Çünkü bu iki donanım anakart üzerinde en çok kullanılan donanımlar olmakta. İşlemci, anakart üzerindeki tüm donanımların bağlantısını sağlarken ekran kartı grafiksel işlemleri yapmak için yer alıyor.

Farklı bir sorun tespit yönteminden bahsetmek gerekirse görev yöneticisini açmak işe yarayabilir. Görev yöneticisinde en çok kullanım yapan donanımı bulmak gerekiyor. Bu doğrultuda ya işlemci ya da ekran kartı en çok harcar. Yeni nesil ekran kartlarında kullanım görülürken eski nesil ekran kartları için 3. parti uygulama kullanmak gerekiyor.

Bilgisayar ısınma sorununun çözümü

Bilgisayar ısınma sorunu için en önemli iki donanım işlemci ve ekran kartı olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra dizüstü kullananlar için batarya da ısınan donanımlar arasında yer alır.

Bu sorunu çözmek için soğutucu yoksa soğutucu kullanılmalıdır. Eğer ki var ise arka planda çalışan uygulamalar kontrol edilmeli, optimizasyon çalışması yapılmalıdır. Gereksiz çalışan işlemlerin ve hizmetlerin kapatılması performansı arttıran bir çalışma olmaktadır.

Cevap bırakın