Topuklu Ayakkabı Giymenin Zararları

Kadınlar erkeklere oranla ayakkabı modeli seçimi konusunda daha fazla seçenek şansına sahiptir. Günümüzde özellikle genç bayanlar ayakkabı modelinde aradıkları husus ayakkabı bulunan topuktur. Kadın ayakkabılarında topuk, yüksek, alçak ve dolgu topuk olmak üzere geniş seçeneğe sahiptir.  Topuklu ayakkabı hakkında bilinmesi gerekenlerin başında verdiği zararlar gelir. Ayak yapısı uygun olmadığı halde topuklu ayakkabı giyen kadınlarda en sık görülen sağlık problemle duruş bozukluğu olmuştur.

Topuklu ayakkabı giyen kadınların genelliklere ayakların oluşur. Yaşanan bu ağrılar bir süre sonrada diz bölgesine çıkar. Topuklu ayakkabı kadınlarında ayak burkulması çok sık görülür. Ayak burkulmaları da ayak bilek bağlarının kopmasına neden olabilir. Bunun dışında bacak arka kısmında bulunan kas ve bağların kısalmasına, bacak ön ve yan bağlar ile kasların gerilmesine neden olur.

Topuklu Ayakkabı Hangi Hastalıkların Oluşumuna Neden Olur

Topuklu ayakkabı şekil bozukluklarına neden olduğu gibi bel ağrısının oluşmasına da sebep oluşturur.  Yüksek topuklu ayakkabı giyen kadınlarda ayakların uç kısmı dar bölgeye girdiği için ayak baş parmağında nasır oluşur. Bunun dışında tırnaklarda da kırılma ve batma problemi en sık görülen sağlık sorunlarından birisi olmuştur.

Yaşanan bu sağlık sorunları nedeni ile uzmanlar kadınların uzun süre topuklu ayakkabı giymelerini önermez. Özellikle anne adayları kesinlikle düşme riskine karşın topuklu ayakkabı giymekten kaçınmalıdır. Topuklu ayakkabı gitmek zorunda olanlar ise fırsat bulmaları durumunda sıklıkla ayakkabıyı çıkararak ayaklarını dinlendirmelidir.

Cevap bırakın