Moroccan Dekorasyon Stili Nasıl Uygulanır

Moroccan kelimesi ‘Fas’a ait olan’ anlamına gelir ve günümüzde kültürel bütünlüğü de ifade eder. Fas kültürünü barındırır ve yerel stilleri de evinize taşır. Canlı renkler özgürce kullanılır. Etnik desenleri duvarlarda, halılarda, kilim ya da mobilyalarda görebilirsiniz. Bu tarz özellikle bohem tarzı seven ve eklektik dekorasyonu kendine yakın bulanlara hitap eder.

moroccan sitil

moroccan sitil

İddialı Çizgilere Sahip Moroccan Stili

Canlı renklerden oluşan tasarımları birlikte kullanabilirsiniz. Vazolar, biblolar ve tabaklarda ise etnik desenler hakim. Duvarlarınıza rengarenk tabakları asabilir ya da renkli vazolarla masalarınızı süsleyebilirsiniz. Geometrik desenli avizeler, renkli cam fenerler ile evinizi kısa sürede masalsı bir havaya da büründürebilirsiniz.

Moroccan dekorasyonunda el işçiliği ağır basan kilim ve halıları kullanmalısınız. Makine halısı yerine el dokuma kilimleri tercih ederek ortamın atmosferini kısa sürede değiştirirsiniz.

moroccan dekor

moroccan dekor

Bakır eşyaları ise salon ya da oturma odanızda sergileyebilir ve ilginç görselliğe imza atabilirsiniz. Bakır tepsiler, bakır tabaklar, bakır demlikler ya da bakır fenerlerle moroccan stilini evlerinizde hissettirirsiniz.

Fas’ta demir işçiliğine çok önem verildiği için moroccan stilinde de ferforje ürünlere ayrı bir yer verilir. Kapı kollarında, fenerlerde, ayna kenarı ve askılarda ferforjenin modeller hakim. Evinizde bu tarz bir dekorasyon oluşturmak istiyorsanız ferforje tasarımlarına önem vermelisiniz. Görsel güzelliğin yanı sıra evinize nostalji etkileri de sağlayan dekorasyon ile bohem şıklığınızı da yansıtacaksınız.

Cevap bırakın