Seyahate Çıkarken Yapılan 6 Hata

İnsanlar farklı nedenler ile gezilere çıkıyorlar. Bu kimi zaman iş, kimi zaman tatil amaçlı olabiliyor ama her ne amaçla çıkılırsa çıkılsın bazen insanlar ister istemez hata yapıyor ve yaptıkları bu hatalar onlara yapacakları gezi sırasında kimi istenmeyen sorunlar çıkarıyorlar.

Biz de bu yazıda bu konuların neler olduğuna değinmeye çalıştık. Hadi başlayalım:

  • Her şeyi Son Ana Bırakmak: İnsanların sıkça yaptıkları hataların başında nasılsa yetişir düşüncesiyle her şeyi son ana bırakmaları geliyor ki bu da onların ciddi panikler yaşamalarına neden oluyor. O yüzden hiçbir şey son ana bırakılmamalı.
  • Hava Durumu Konusu: Yine seyahate çıkarken yapılan hataların başında gidilecek olan kentin bulunduğunuz dönemdeki hava durumuna bakmamak geliyor ki, bu da hava durumuna uygun giysilerin seçilmemelerine ve kişinin zor durumda kalmasına neden oluyor
  • Başkalarına Göre Hareket Etmek: Genel anlamda sadece seyahate çıkarken değil tüm yaşamda da yapılan hatalar arasında. Oysa hayatınızın kontrolü hep sizde olmalı.
  • Son Kontrollerin Yapılmaması: Kimi zaman insanlar son kontrollerini yapmadıklarından yanlarına almaları gereken temel şeyleri o ortamda unutabiliyor. O yüzden kimlik, telefon, şarj aleti gibi şeyler mutlaka yola çıkmadan kontrol edilmeli.
  • Yorumlara Bakmamak: Yine bir majör hata. Gideceğiniz kente, kalacağınız restorana dair güvenli bulduğunuz sitelere bakarak bilgi almalı ve sonra problemler yaşamamalısınız.
  • Yedek Giysi Alınmaması: Valizi çok doldurmak istemeyebilirsiniz ama yanınıza yedek bir ayakkabı, yedek iç çamaşırı mutlaka almalısınız.

Cevap bırakın