Saçlarda Bite Kesin Çözüm

Bitte yakalanmayan insan neredeyse yok denecek kadar azdır. Özellikle çocuklarda rastlanan bit ebeveynler için son derece sıkıntı yaratabiliyor. Bit sorununa çözüm için geliştirilmiş olan birçok ilaç ve şampuan bulunmasına karşın kesin çözü Neem yağından geldi.

Neem Yağı ile Bitlerden Kurtulma

Bit ve sirke olarak ifade edilen asalaklar uçamamasına karşın temas yolu ile insandan insan bulaşabiliyor. Bu sebep ile bit bulaşması ile karşılaşılması her daim mümkündür.  Toplu taşıma araçları, okullar, parklar, kafeler ve daha birçok alandan temas ile bulaşabilen bitlerden kesin olarak kurtulmak için tüm sirkelerin saçtan arınması gerekir. Klasik bit ilaçları bitlerin ölmesini sağlarken sirkeler için her hangi bir çare üretemez. Tamamen sinir sistemine hükmeden ilaçlar sirkelerde bulunmayan sinir sistemi ile yaşamlarına devam edip çoğalmalarına sebep oluyor.

Neem yağı uygulaması için öncelikle saçlar kullanılan şampuan ve neem yapı karışımı ile yıkanır. Durulanmadan on dakika kadar bekletilir. Durulama ve saç kremi sonrasından ise tamamen yıkanan saçarla ıslak iken ne yağı sürülür. Saçlar taranırken bit ve sirkeler de toplanmaya başlar.  Özellikle ince tarak seçimi bu konuda yardımcı olacaktır. Sonrasında saç streç film ya da saç bonesi sarılarak gece böylece yatılır. Bu uygulama bir hafta boyunca tekrarlanarak tüm bit ve sirkelerden kesin olarak kurtulmanız sağlanabilir. Toplanan bitleri mutlaka poşette koyup atın.

Cevap bırakın